Strefa wiedzy
Strona główna / Strefa wiedzy / Jakub Kostecki „Menedżerem roku”

Jakub Kostecki „Menedżerem roku”

Jakub Kostecki, prezes Kaczmarski Inkasso, został uznany przez magazyn ekonomiczny Home&Market za jednego z najlepszych menedżerów rynku finansowego w Polsce. Redakcja w uzasadnieniu wyboru osób, które znalazły się w zestawieniu „Menedżer roku w finansach 2022” podkreśla, że „są to ludzie z otwartymi głowami - widzą i słyszą więcej, a pozyskane informacje potrafią przetwarzać szybko i skutecznie”.

a1.jpg

Jakub Kostecki zarządza naszą spółką windykacyjną od 7 lat. Nadzoruje też pracę Kancelarii Prawnej VIA LEX. Jest stałym członkiem Komitetu Sterującego branży zarządzania wierzytelnościami przy Związku Przedsiębiorstw Finansowych. Angażuje się w rozwój sektora, za co był wielokrotnie nagradzany, m.in. w 2021 r. po raz drugi znalazł się w zestawieniu „Who is who na rynku windykacji”, opracowanym przez Gazetę Finansową.

Zestawienie „Menedżer roku w finansach 2022” prezentuje 25 postaci, które wyróżniają się na tle innych osób zarządzających. Obecna sytuacja geopolityczna na świecie sprawia, że dostęp do pieniędzy i płynność finansowa – z punktu widzenia prowadzenia działalności gospodarczej oraz gospodarstw domowych -  to sprawa kluczowa. Magazyn Home&Market przyjrzał się, jakie decyzje podejmują menedżerowie, jakie produkty wprowadzają do oferty i w jaki sposób reagują na potrzeby klientów.

„Ich umiejętności, otwartość na nowości, świadome patrzenie w przyszłość, a także chęć wyciągania wniosków z przeszłości pozwalają na budowanie oferty odpowiadającej na potrzeby klientów. Wyróżnieni przez nas menedżerowie są nie tylko doświadczeni i doskonale znają swoje branże. Umieją też korzystać z wiedzy innych, wspierać się nią w procesie podejmowania decyzji. To doskonali stratedzy, którzy troszczą się o dobro klientów, pracowników i współpracowników” – uzasadnia wybór redakcja.

Podkreślono też, że dzięki wyróżnionym menedżerom firmy, którymi zarządzają, mimo trudności rynkowych, działają sprawnie, dostarczając przedsiębiorcom, a także konsumentom najbardziej odpowiednie dla nich rozwiązania, pozwalające inwestować, rozwijać się i funkcjonować na rynku.

Jakub Kostecki znalazł się w gronie wyróżnionych menedżerów wraz z m.in. Rogerem Hodgkissem, prezesem Generali, Brunonem Bartkiewiczem, prezesem ING Banku Śląskiego, Marcinem Nedwidkiem, prezesem Uniqa i Jarosławem Parkotem, prezesem TU Warta.

Gratulujemy Jakubowi Kosteckiemu sukcesu i życzymy dalszych osiągnięć!