Strefa wiedzy
Strona główna / Strefa wiedzy / Kaczmarski Inkasso po raz trzeci z nagrodą CESSIO

Kaczmarski Inkasso po raz trzeci z nagrodą CESSIO

Kaczmarski Inkasso zdobyło I nagrodę CESSIO Outsourcingu - Serwis Wierzytelności 2021-2020 podczas Kongresu Zarządzania Wierzytelnościami we Wrocławiu. Podczas wieczornej gali 21 września 2021 r. Jakub Kostecki, prezes Kaczmarski Inkasso, odebrał nagrodę z rąk Marcina Czugana, prezesa Związku Przedsiębiorstw Finansowych.
W kategorii CESSIO Outsourcingu - Serwis Wierzytelności brały udział firmy windykacyjne, które odzyskują należności na zlecenie. Oceniały je firmy, które organizują przetargi na obsługę swoich portfeli należności. W przypadku Kaczmarski Inkasso były to banki, telekomy, firmy pożyczkowe i dostawcy energii. Wśród kryteriów była m. in. przejrzystość składanej w przetargu oferty, cena usługi, a także jakość obsługi wierzytelności.

- Ta nagroda to obiektywne potwierdzenie naszych kompetencji, które rozwijamy i doskonalimy już od niemal trzydziestu lat. Tym bardziej cenna, że przyznana głosami naszych klientów, zadowolonych z usług, jakie świadczymy. A wysoki standard obsługi jest jednym z najważniejszych kryteriów oceny. Nagroda CESSIO to wspólny sukces wszystkich pracowników Kaczmarski Inkasso, bo firmę tworzą przecież nie dokumenty, przepisy i procedury, lecz ludzie. Dziękuję za zaangażowanie wszystkim menedżerom, negocjatorom, prawnikom i wspierającym ich pracownikom – mówi Jakub Kostecki, prezes Zarządu Kaczmarski Inkasso.

W skład Kapituły CESSIO weszli eksperci i liderzy opinii, reprezentujący rynek bankowy, samorządy, wierzycieli pierwotnych oraz firmy świadczące usługi doradcze. W gronie tym znaleźli się przedstawiciele m.in. Związku Banku Polskich, Związku Polskiego Leasingu, Konfederacji Lewiatan, Związku Przedsiębiorstw Finansowych. Nad merytorycznym przebiegiem procesu głosowania czuwała firma doradcza PwC.

Decyzja Kapituły o przyznaniu nagród była oparta na wynikach głosowania firm organizujących bądź biorących udział w przetargach na sprzedaż wierzytelności lub postępowań ofertowych na outsourcing wierzytelności. Głosowanie to przeprowadzono w dniach 19 lipca-20 sierpnia 2021 r.

Kaczmarski Inkasso otrzymało nagrodę CESSIO Outsourcingu - Serwis Wierzytelności już po raz trzeci.  Poprzednio - w 2019 r. i 2018 r.